Visionboardday

In de Winter maken wij ons klaar voor het nieuwe jaar, we reflecteren over afgelopen jaar, ronden af en kijken vooruit. De verstilling en vertraging in de Winter maakt dat het een ideaal moment is om te voelen: wat wil je nou echt?

Waar wil jij je tijd echt aan besteden volgend jaar?
Wat zijn jouw plannen?
Hoe wil jij je voelen?
Waar wil jij de focus op leggen volgend jaar? 

Al 4 jaar organiseer ik de Visionboarddays en dat is iets heel anders als het knippen en plakken van een Visionboard in je eentje. Ik zet mijn kennis in die ik heb op gedaan over ons brein, het menselijke gedrag, de effecten van geur en kleur en energie.

Ik heb een combinatie gemaakt tussen deze bewezen technieken die in de neuromarketing en pyschologie succesvol worden toegepast en tussen wijsheid die ik zelf heb. Ik heb mij verdiept in de principes: hoe krijg je een mens uit het hoofd, naar het hart, hoe zorg je ervoor dat iemand gaat voelen? Hoe krijg je het hoofd rustig en maak je ruimte voor het gevoel? Ruimte voor wat je echt wilt. Waar wil jij je tijd écht aan besteden het komende jaar. Wat heb jij te brengen?

Op vrijdag 8 december en zondag 10 december zijn de eerst volgende Visionboarddays.

Hier wil ik bij zijn

Je kunt een Visionboard zien als een tool waarbij je jouw brein herprogrammeerd: welke visuele daily reminder heb jij nodig? Wat wil je letterlijk in beeld houden voor jezelf? Waar mag je focus naar toe komende tijd?

Of  laat je de waan van de dag je leven bepalen? Of je agenda leidend zijn?
Of kies je ervoor om te focussen op hoe jij je wilt voelen bij het verwezelijken van je dromen en plannen?
Waar wil jij je tijd écht aan besteden?

Ervaar een waardevolle middag waarin je daadwerkelijk een Visionboard gaat maken dat vóór je werkt.

Ik wil me heel graag aanmelden voor 8 december
Ik wil me heel graag aanmelden voor 10 december

Praktische informatie

Datum: vrijdag 8 of zondag 10 december 2023
Tijd: van 13.00 tot 17.00, inloop 12.30
Waar: Gouda (8/12) en Gouderak (10/12)
Investering € 99,- incl btw

Nieuw dit jaar!
Elk jaar mag elke deelnemer een edelsteen kiezen voor de middag om te zakken in gevoel en dit jaar komt daar een edelsteen bij: op het moment dat het Visionboard klaar is, voel ik in en op basis van mijn wijsheid selecteer ik een passende edelsteen waarin we zowel de energie van de dag als van het Visionboard kunnen verankeren. Omdat een Visionboard nou eenmaal niet in je broekzak past 😉

Ik wil hier heel graag bij zijn maar kan niet op 8 of 10 december:
Mocht je nou echt niet kunnen op die dagen, maar wel heel graag een Visionboard maken dat wél werkt? Dan biedt ik de mogelijkheid om (met een vriendin samen) bij mij thuis een Visionboard te maken, 2:1 VIP middag dus. Het is afgelopen jaren gebleken dat sommige het heel fijn vinden om in een kleine setting aan de slag te gaan en dat doen we dan in de veilige omgeving van mijn huis, helemaal fijn, helemaal oke. Hiervoor stemmen we gezamelijk een datum af, in december of januari. Dus heb jij de behoefte aan een rustigere setting dan is dit de ideale optie voor jou.

Waarom werken de Visionboards die je bij mij maakt wel?

  • Dit Visionboard herinnert je aan het gevoel waarmee jij het gemaakt heb, ik begeleid je deze dag zodat het juiste gevoel ontstaat.
  • Je bekrachtigd en verankerd dit gevoel gedurende een Visionboardday ook in een edelsteen (omdat dat board nou eenmaal niet in je broekzak past en je de edelsteen overal mee naar toe kan nemen)
  • Dit Visionboard inspireert wel, het triggert, het maakt nieuwsgierig en enthousiast omdat niet alles altijd vanaf moment 1 helder is: wat het mag betekenen voor je en waar dit in resulteert.
  • Als het op een prominente plaats hangt, wordt je dagelijk herinnert aan het gevoel, het gevoel dat jij wilt in 2024. Dit zorgt voor focus
  • Dit enthousiaste gevoel, maakt ook daadwerkelijk gelukshormonen aan die voor deze verandering kunnen zorgen
  • Je met dit Visionboard jouw onderbewuste activeert, de afbeeldingen zijn opgeslagen in jouw en resoneren met een bepaald gevoel. Ook dit zorgt voor focus.
  • Het niet met je hoofd gemaakt is, maar met je hart.Oke, ik kan hier nog heel veel over zeggen, maar voelt een beetje als ‘wij van WC-eend’. Maar ben er zo enthousiast over en gun jou dat ook. Maar/en, ik zal andere aan he woord laten:

Ik weet genoeg: ik koop mij ticket

Nog niet overtuigd? Lees dan even verder: wat zeggen anderen?

Omdat ik Claudia al een tijdje volg, wist ik dat ze Visionboarddays hield. Gelukkig kon ik daar dit jaar bij zijn, ik had al vaker enthousiaste posts op Instagram daar over gezien. Omdat ik zoekende ben naar welke richting ik precies uit mag gaan met mijn onderneming Typisch Winnifred, wilde ik juist nu een visionboard creeren.
Vanuit nieuwsgierigheid om te zien wat het me brengt.
Claudia heeft voor deze middag een routine ontwikkeld die je helemaal in het juiste bewustzijn brengt. Waar ik normaliter snel afgeleid ben door wat anderen doen, lukte het door Claudia’s aanpak om heerlijk gefocust in mijn bubbel te blijven werken aan mijn visionboard. Echt een waardevolle middag, helemaal voor mezelf.
Het resultaat was voor mijzelf enerzijds vertrouwd en anderzijds verrassend. De opmerkingen van Claudia en een andere deelnemer, brachten mij weer andere inzichten om over na te denken. Kortom, een hele waardevolle middag waar ik heerlijk van heb na mogen genieten. Door de ontspannen sfeer volgde ook nog eens een goede nachtrust, geslapen als een blok kon ik de volgende ochtend alweer nieuwe dingen in mijn visionboard ontdekken.
Ik weet zeker dat ik er nog vaak naar ga kijken en dat er nog veel te ontdekken valt.

– Winnifred Dielen

En wat zeggen ze nog meer?

Ik verwachtte van de visionboardday dat het mij inzicht geeft, zakelijk, prive of beide. Een sessie bij Clau staat voor mij namelijk garant voor contact met je gevoel maken en van daaruit dingen bezien. Dat brengt mij verder. Ik raad iedereen een aantal sessie per jaar (visionboardday en brainstorm) bij Clau aan. Ze heeft verstand van eventmanagement, marketing, psychologie en spiritualiteit. Uit al die ingredienten pakt ze het juiste, zodat je in de juiste flow komt.
De dag was fijn ontspannen. Ik was de hele tijd bij mijn gevoel en dat voor elkaar krijgen is al een kunst op zich. Door de visionboardday voel ik goed welke kant ik op wil. Af en toe een blik werpen op het visionboard helpt daarbij.
Een heel concreet voorbeeld: voor de visionboardday wilde ik rationeel bepalen waar ik mij op moet focussen in het assortiment van mijn webshop, maar ik kwam niet verder. Nu weet ik hoe ik dit oplos.

Op het laatst plakte ik namelijk op mijn visionboard nog een afbeelding van een vos, puur omdat het plaatje mij blij maakte. Daarna vertelde op die dag een vrouw die naast mij zat dat ze een tatoeage heeft van een vos. Gewoon omdat het haar blij maakt. Dat is iets wat ik nu meeneem: ik kan zonder verantwoording volgen wat mij blij maakt, dan wordt iets vanzelf helder. Dat geldt voor het bepalen van mijn assortiment in de webshop en ook voor mijn priveleven.

– Susanne Roerdink

 

Nog eentje dan

Normaal gesproken maak ik een visionboard aan de hand van mijn materiele doelen. Een groter huis, meer geld, een auto…. Een bord vol met dingen die je wilt hebben of wilt ervaren. Lekker makkelijk.
Deze dag was anders… heel anders. We gingen vanuit het gevoel werken. Op een rustige en respectvolle manier begeleid Claudia je naar het proces om je gevoel te laten spreken. Eenmaal op de juiste frequentie komt het feest beginnen. Niet zoeken, maar je laten leiden door je gevoel en er later over nadenken. Het resultaat, een visionboard dat mij als persoon laat zien. Bij thuiskomst zei mijn partner bij het laten zien; ja dat ben jij!  

– Dimitri Visch

Jaaaaa ik wil er bij zijn!